Installatieservice

Wanneer je besluit een nieuwe computer, laptop of tablet te kopen, dan zijn er nog werkzaamheden nodig om het apparaat klaar voor gebruik te krijgen, Wil je zelf niet alle of zelfs helemaal geen werkzaamheden uitvoeren, dan doen wij dat graag voor je. Hieronder vind je de mogelijke diensten die onze gecertificeerde medewerkers voor jou kunnen verzorgen. Zo weet je zeker dat alles is ingericht voor optimaal gebruik van jouw nieuwe apparaat.

Gebruiksklaar maken

Het besturingssysteem dat op de computer, laptop of tablet aanwezig is heeft een aantal specifieke instellingen en gegevens nodig om volledig geïnstalleerd te kunnen worden. Deze instellingen zijn specifiek per gebruiker en worden niet vooraf toegepast tijdens de installatie van het besturingssysteem. De medewerkers van Bokumo kunnen de computer snel en efficiënt gebruiksklaar maken en voeren dan onderstaande werkzaamheden voor jou uit. Deze dienst zorgt ervoor dat wanneer je het apparaat aanzet deze direct opstart naar het bureaublad, zonder dat je zelf instellingen hoeft toe te passen.

Daarnaast is voor een goede werking van het nieuwe apparaat van groot belang dat er een BIOS-update wordt uitgevoerd. Een BIOS-update is niet helemaal zonder gevaar en kan, wanneer de update misgaat, schade toebrengen aan het apparaat. Een BIOS-update is onderdeel van het gebruiksklaar maken en wordt door onze medewerkers voor je gedaan.

Bij het Gebruiksklaar maken zijn de volgende diensten inbegrepen:

 • Updaten en configureren van het BIOS
 • Instellen en configureren van het besturingssysteem
 • Installeren van een aantal standaard programma’s om  het apparaat compleet en volledig functioneel te maken
 • Afstellen van instellingen waardoor het apparaat vlotter werkt, overzichtelijker is en minder snel vervuild

Gebruiksklaar maken zonder recovery tool – € 50,00

Migratieservice

Wilt u dat deze computer vrijwel identiek is aan uw huidige systeem? Dat u op het nieuwe apparaat verder kunt gaan waar u op de huidige machine bent gebleven? Dan is onze migratieservice een oplossing. Bij de migratieservice worden de volgende zaken één op één overgezet naar een ander of nieuw apparaat:

 • Gebruikersprofiel(en);
 • Instellingen;
 • Programma’s;
 • Drivers;
 • Data (bestanden, afbeeldingen, video’s, enzovoorts)

Belangrijk

  • Antivirussoftware wordt niet verplaatst en dient op het nieuwe systeem opnieuw geïnstalleerd te worden.
  • Toepassingen kunnen opnieuw invoeren van een licentiecode of opnieuw activeren middels een wachtwoord vereisen op het nieuwe systeem.
  • Bepaalde systeeminstellingen en toepassingen kunnen niet worden overgedragen vanwege hun onverenigbaarheid met het besturingssysteem op de nieuwe PC.

Migratieservice – € 169,00

Aanmaken Microsoft account

Om van de software van Microsoft volledig te gebruiken, is er een Microsoft account nodig waarmee wordt ingelogd op de laptop. Je herkent een Microsoft account vaak aan een e-mailadres dat eindigt op:

 • @outlook.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl
 • @live.nl

Ben je reeds in het bezit van een e-mailadres met de hierboven genoemde extensie, dan heb je deze dienst niet nodig. Ben je nog niet in het bezit van een dergelijk e-mailadres, dan maken wij dit voor je aan indien je kiest voor deze dienst.

Aanmaken Microsoft account – € 10,00

Installatie van software

Om software op de computer te kunnen gebruiken, dient dit geïnstalleerd te worden. Onze medewerkers zijn getraind in het volledig en volgens de geldende regels installeren van software op de computer. Je bent er hierdoor van verzekerd dat de software werkend en volledig geüpdatet op de computer aanwezig is.

LET OP! Software kan niet worden gekopieerd van een oude naar een nieuwe computer of laptop, maar dient altijd te worden geïnstalleerd.

Wij installeren ook software die je niet via ons heeft aangeschaft of reeds in jouw bezit is. Hiervoor zijn wel de officiële licentiesleutels nodig.

Office bestaat uit meerdere programma’s (Word, Excel, PowerPoint, enzovoorts), maar telt als 1 pakket voor installatiewerkzaamheden.

Installatie van software (per pakket) – € 20,00

Overzetten van data van jouw oude naar jouw nieuwe apparaat

Wanneer je een nieuwe computer, laptop of tablet aanschaft, heb je wellicht nog bestanden, foto’s, muziek en filmpjes die je overgezet wilt hebben naar de nieuwe computer. Bokumo heeft hiervoor apparatuur om de gewenste bestanden naar het nieuwe apparaat te kopiëren.

Wij kopiëren in principe alleen de logische mappen. Dat houdt in dat wij de standaard gebruikersmap overzetten. In de standaardgebruikersmap zitten de volgende mappen die gekopieerd worden:

 • ‘Documenten’ map
 • ‘Afbeeldingen’ map
 • ‘Video’s’ map
 • ‘Muziek’ map
 • ‘Bureaublad’ map (alle bestanden die op jouw bureaublad staan)

Indien je data op de computer of laptop hebt staan die niet in de standaard mappen aanwezig zijn, dan rekenen wij het overzetten van die data per kwartier aan je door.

Overzetten van data – € 89,00

Data kopiëren uit de niet standaard mappen – € 20,00 per kwartier

Configureren e-mail

Gebruik je een mailadres van jouw provider (KPN, Ziggo, Telfort, enzovoorts)? Dan zal er op de nieuwe computer, laptop of tablet voor moeten worden gezorgd dat de emails weer binnenkomen en verzonden kunnen worden. Onze medewerkers stellen de mailaccounts voor je in en testen de werking.

Overzetten van oude mails, archiefmappen en contactpersonen
Veel mensen willen ook graag de emails van het oude appataat, de speciaal aangemaakte mappen en de contactpersonen weer terug hebben op de nieuwe. Ook hierin ondersteunen onze medewerkers je graag.

Configureren e-mail (per e-mailadres) – € 20,00

Overzetten oude e-mail en contactpersonen (indien mogelijk en per inbox) – € 20,00

Randapparatuur installeren

Randapparatuur als bijvoorbeeld een printer dient op jouw nieuwe computer of laptop geïnstalleerd te worden. Onze medewerkers voeren deze werkzaamheden graag voor je uit, zodat je er zeker van bent dat alle functionaliteit van de printer goed staan ingesteld.

Let op! Randapparatuur kan alleen worden geïnstalleerd wanneer het apparaat bij ons aanwezig is op de technische dienst en je ervoor kiest om deze bekabeld aan te sluiten. Indien je het apparaat draadloos aangesloten wilt hebben, dan is het noodzakelijk om een medewerker de randapparatuur op locatie te laten installeren. Kijk voor de bijbehorende kosten bij het product ‘Installeren op locatie’.

Installatie van randapparatuur (per apparaat) – € 30,00

Bezorgen, aansluiten en installeren op locatie

Indien je wenst dat een medewerker van Bokumo jouw apparatuur komt bezorgen, aansluiten en/of installeren, dan is dat uiteraard mogelijk. Op afspraak komt een medewerker naar jouw locatie en voert de gewenste werkzaamheden uit.

Het is ook mogelijk om apparatuur die je reeds in bezit hebt te laten configureren door onze medewerkers.
Bokumo rekent geen voorrijkosten binnen de Zaanstreek. Woon je buiten de Zaanstreek, bekijk dan hier de extra kosten voor een medewerker op locatie. Wanneer je er voor kiest om installatiewerkzaamheden uit te laten voeren, dan hoef je de bezorgkosten niet te betalen.

Voorrijkosten – € 0,00
(in sommige gebieden gelden wel voorrijskosten)

Bezorgkosten – € 12,99
(levering zonder werkzaamheden)

Starttarief installatie op locatie, inclusief eerste 45 minuten  – € 75,00
(na 45 minuten kost ieder kwartier € 20,00)

Assemblage

Wanneer je losse componenten koopt, dan verzorgen wij de assemblage tot een compleet werken systeem. Jouw nieuwe computer wordt gebouwd door specialisten. Wij houden rekening met de airflow waardoor je altijd een goed gekoelde pc hebt. Uiteraard besteden wij extra zorg aan het kabelmanagement.

Assemblage van componenten tot een pc – € 80,00

Kabelmanagement kan oplopen tot € 30,00 boven de prijs van de assemblage. Dit is bijvoorbeeld van toepassing wanneer een pc een glazen zijkant heeft, veel RGB Led verlichting die op elkaar moet worden afgestemd of over waterkoeling beschikt.